Hoppa till innehåll

Nominera en kvinna till Isabellstipendiet

Lönsamhet & företagande

26 september 2019

1 % av alla hantverkare i byggbranschen är kvinnor, det vill Isabellestipendiet ändra på. De riktar sig därför till kvinnor som arbetar inom branschen och vill utveckla sig inom den. Isabellstipendiet tror på att kvinnliga förebilder kan leda till en mer jämlik bransch, som i sin tur höjer kompetensen och gynnar arbetsklimatet. Nu är det hög tid att nominera till stipendiet.

Isabellestipendiet vill uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och samtidigt lyfta de som redan är yrkesverksamma. Stipendiet är på 25 000 kronor och finansieras i samarbete med aktörer från näringslivet.

Stipendiet instiftades 2011 av inredaren och programledaren Isabelle McAllister (känd från bland annat Maxat, Fixa Rummet, Äntligen hemma & Sommartorpet) och delas ut i samarbete med Svensk Byggtjänst (tidigare år Rättviseförmedlingen).

Stipendiet delas ut den 10 oktober 2019 på Bo & Bygg i Stockholm.
Vinnaren kontaktas senast en vecka före utdelningen.

Datum för nominering: 1 -30 september 2019

Vem kan söka?

Alla kvinnor & icke CIS -män som är aktiva som hantverkare inom byggsektorn kan söka Isabellestipendiet. Exempelvis plåtslagare, VVS-montörer, elektriker med flera.

Tänk på att beskriva så mycket som möjligt om vem du är, vad du gör just nu, vad du har gjort tidigare och vad du vill uppnå genom detta stipendium. Ju mer information juryn har, desto bättre! Det spelar ingen roll om du har nominerat dig själv eller någon annan tidigare, testa gärna igen!