Hoppa till innehåll

5 tips till dig som jobbar i sommar

Aktuellt

15 juli 2019

I våras kändes det inte så viktigt med lång sommarsemester... eller tog du tidig ledighet, sparar dagarna till senare eller är ny på jobbet? Oavsett anledning, misströsta inte! Det finns flera enkla vägar till att få semesterfeeling trots att du ska jobba i sommar, vi har listat fem tips som ger dig den rätta känslan.

1. Ta med matlådan ut

Under sommaren kan allt ifrån en parkbänk, skogsdunge, till gräsplätten vid sidan av parkeringsplatsen agera lunchplats. Ta med en filt och avnjut lunchen utomhus. Ge dig själv tid att njuta av lugnet och koppla av.

2. Lugn promenad i solskenet

Du ska inte missa solen för att du jobbar – du behöver också D-vitamin! Avsluta den avkopplande lunchen med att ta en kortare promenad i solen. Varför inte stanna till längs vägen för att kyla ner dig med en glass i sommarvärmen?

3. Soundtracka sommaren

För många är det enklare att jobba till musik. Gör en egen spellista med härlig semesterfeeling. Under sommaren är det ofta lite glesare på arbetsplatsen. Då kan du passa på att höja volymen på högtalaren och samtidigt känna hur arbetsmoralen stiger i takt med att hitsen avlöser varandra.

4. Lyssna in årets sommarpratare

En klassisk semesteraktivitet är att lyssna in årets sommarpratare. Men varför inte passa på att göra det medan du arbetar? Jobb och nöje går därmed hand i hand.

5. Podda!

Du har väl inte missat att vi har släppt Installatörspodden? Podden finns till för dig som arbetar inom branschen för tekniska installationer. Under fyra fullmatade poddavsnitt kan du lyssna till när vi för samtal om omvärldsfaktorer med experter inom teleteknik, energibesparing, elsäkerhet och om att bredda vägen in till arbete. Du hittar Installatörspodden där poddar finns, exempelvis Spotify eller Podcaster.