Hoppa till innehåll

Glöm inte försäkringarna till sommarjobbarna

Arbetsgivarfrågor

25 juni 2019

Har du tagit in tillfälligt anställda under sommaren? Glöm då inte att de kollektivavtalade försäkringarna även gäller för semestervikarier och sommarjobbare.

Observera att du måste logga in för att kunna ta del av allt innehåll.

Som arbetsgivare har du några viktiga uppgifter :

  1. Uppdatera preliminära lönerna hos Fora
    För att fakturan från Fora till företaget ska bli korrekt kan ni justera företagets preliminära löner i tjänsten ”Rapportera preliminära löner". Det görs på ”Mina sidor” på fora.se. Alla tillfälligt anställda ska tas med i de lönesummor som är aktuella för ert företag.
  2. Rapportera slutliga löner
    I rapporteringen av slutliga löner för 2019 på Mina sidor, som normalt sker i januari 2020, tar ni med samtliga anställda inklusive tillfälligt anställda, sommarjobbare osv.
  3. Sommarjobbare eller säsongsanställda arbetare mellan 25-65 år
    Sommarjobbare som är tjänstemän ska anmälas in till Collectum från anställningsdagen, alla över 18 år omfattas av ITP 1– oavsett vilken anställningsform de har eller hur mycket de jobbar. Använd internetkontoret - Ny medarbetare på sidan Anställda
    För att tillfälligt anställda arbetare mellan 25-65 år ska få ett valpaket för Avtalspension SAF-LO ska ni rapportera in dem i tjänsten ”Anställda arbetare” på ”Mina sidor”.
  4. Informera dina anställda
    Det är viktigt att också sommarjobbare känner till sina skydd och förmåner. Läs mer på fora.se och dela gärna ut informationsbladet (som du hittar här) från Fora till dina anställda. Här finns information till dina tjänstemän