Hoppa till innehåll

Företagslärling VVS-montör

Utbildning och karriär

03 april 2019

Att vara lärling innebär att varva teori med praktik under utbildningstiden. En person som vill yrkesväxla till VVS-montör kan gå yrkesinriktade teoretiska utbildningar inom yrket samtidigt som VVS-företaget står för utbildning inom de praktiska momenten.

INSU, Installationsbranschens Utvecklings och Utbildningscenter, (tidigare IUC) har en företagslärlingsutbildning med yrkesinriktning VVS-montör. Det är ett första steg till att bli certifierad VVS-montör enligt gällande utbildningsavtal. Utbildningen är på samma nivå som den treåriga gymnasiala utbildningen på VVS- och Fastighetsprogrammet.

En förutsättning för att gå utbildningen är att lärlingen har ett lärlingsavtal skrivet med ett VVS-företag samt att anmälan är gjord till VVS-Branschens Yrkesnämnd.

Vill du ta emot en lärling eller är du själv intresserad av att yrkesväxla?
Läs mer om utbildningen här.