Hoppa till innehåll

Vi vässar dig i din roll som arbetsgivare och företagsledare

Om Installatörsföretagen, Visa alla

08 februari 2019

Vi besöker tolv orter runt om i landet där vi går igenom hela anställningskedjan, från att hitta nya medarbetare till uppsägning. Vi guidar dig även igenom den pågående digitaliseringen och lär dig hur du kan hantera beställarens avsteg från AB 04/ABT 06. Varmt välkommen till Installatörsföretagens kunskapsdagar!

Som medlem i Installatörsföretagen har du en hel organisation i ryggen som kan hjälpa dig med allt ifrån olika mallar och checklistor till rådgivning i knepiga entreprenadjuridiska och arbetsrättsliga frågor.

Möt oss på Installatörsföretagens kunskapsdagar 2019

Du får möjlighet att träffa din lokala företagsrådgivare samt flera av våra experter inom områdena arbetsmarknad, entreprenadjuridik, kompetensförsörjning och branschutveckling.

Utöver programmet bjuder vi på fika, lunch och möjlighet att mingla med dina branschkollegor i regionen.

 • Dagen i korthet

  Vi har delat in dagen i olika block för att du ska kunna tillgodogöra dig det som är viktigt för just dig.

  Block A: Anställningskedjan, från att hitta nya medarbetare till uppsägning

  I detta block kommer vi att belysa följande ämnen:

  Kompetensförsörjning

  • Branschen skriker efter kompetenta medarbetare. I Sverige ska 600 000 bostäder byggas fram till 2025 och 800 000 lägenheter behöver renoveras – där läget är akut för 300 000 av dem. För att täcka upp för behoven skulle 10 000 personer behöva anställas i installationsbranschen redan idag. Kompetensbristen är ett faktum. Men hur ska du få tag i kompetenta medarbetare? Medarbetare som vill och kan arbeta inom just ditt yrke. Tiden springer ifrån oss och vi guidar dig genom denna djungel.

  Anställningsavtal

  • Ett anställningsavtal är ett avtal mellan dig som arbetsgivare och den anställde, arbetstagaren. Men hur skrivs egentligen ett korrekt anställningsavtal och finns det några fallgropar som du som arbetsgivare måste ha koll på?

  Uppsägningar

  • När en anställning av olika skäl måste avslutas, vilket regelverk kan du då luta dig mot? Finns det några skillnader mellan om anställningen avslutas på grund av personliga skäl, arbetsbrist eller sjukdom?

  Block B: Få koll på entreprenaden och den pågående digitaliseringen

  I detta block kommer vi att belysa följande ämnen:

  Avsteg från AB04/ABT06

  • Beställare väljer ofta att göra avsteg från AB 04/ABT 06. Här gör vi en praktisk genomgång av vanliga avsteg från AB 04/ABT 06. Vi går igenom risker de kan innebära för dig och ger tips om hur du kan hantera dem. Vi utgår från verkliga exempel på avsteg.

  Digitalisering

  • Vi lever i en värld av ständig förändring, där nuet står med en fot i samtiden och en i framtiden. Vi ser hur digitaliseringen rör sig framåt – kan vi stoppa den? Häng med på resan och få med dig de rätta verktygen in i nästa epok.

Se datum nedan & anmäl dig här!

Utnyttja ditt medlemskap

Ta detta tillfälle i akt och träffa oss, ta reda på vilka vi är och vad vi gör för dig som medlem. Ett rätt använt medlemskap kan betala sig omgående!

Vi står alltid beredda att leverera stöd och service här och nu för att underlätta i din vardag, men även för att jobba med att förbereda din verksamhet inför framtiden. Välkommen att träffa några av oss som har i uppdrag att finnas i din vardag och jobba för din framtid.

Varmt välkommen till spännande, innehållsrika och nyttiga kunskapsdagar med Installatörsföretagen.

Medlemsservice

Oavsett typ av fråga är du alltid välkommen att kontakta din företagsrådgivare.