Hoppa till innehåll

Får du åka på en bjudresa eller hamnar du i trubbel?

Driva företag

29 januari 2019

Vet du vad som gäller när exempelvis en leverantör eller en grossist vill bjuda dig på en middag eller ett evenemang? Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd bjuder in till en kostnadsfri föreläsning och reder ut vad som räknas som en muta och när det handlar om korruption.

När du blir bjuden på något i din yrkesroll ska du iaktta stor försiktighet, särskilt om inslagen har en repetitiv karaktär. Att bjuda på eller bli bjuden på en arbetslunch varje vecka är exempelvis inte tillåtet. Restriktivitet ska även gälla vid inbjudningar till en snävare krets av personer.

Installatörsföretagens medlemmar är välkomna till Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råds föreläsning om ÖMK, Överenskommelse för att motverka mutor och korruption. Föreläsningen hålls onsdagen den 20 februari i Näringslivets hus i Stockholm, finns intresse kan vi även livesända dagen.

Program

10.00–10.15 Fika

10.15–12.00 Föreläsning med Natali Phalén, Generalsekreterare IMM, om Överenskommelse för att motverka Mutor och Korruption (ÖMK) med praktiska exempel och ett kort samtal med Etiska Rådets ordförande Parul Sharma. ÖMK är en överenskommelse för att förebygga mutor och underlätta arbetet mellan leverantörer och beställare inom den offentligt finansierade bygg- och fastighetssektorn som har tagits fram av aktörer i sektorn med stöd av IMM.

12.15 Etiska Rådet bjuder på lunch

Plats och datum

  • Plats: Näringslivets Hus, Stockholm
  • Lokal: Styrelserummet
  • Datum: 20 februari 2019
  • Tid: 10.00–12.15

Anmäl ditt deltagande och om du önskar lunch till Betti-Ann Pettersson, kontaktuppgifter finner du nedan.

> Läs överenskommelsen här.