Hoppa till innehåll

Vi skänker pengar för tryggare liv

Om Installatörsföretagen

17 december 2018

Tillgång till rent vatten är en grundläggande mänsklig rättig­het och något som vi i västvärlden tar för givet. Ändå saknar 2,1 mil­jarder männi­skor världen över till­gång till rent vatten och 3,1 miljoner dör årligen till följd av smut­sigt vatten, brist på toa­letter och dålig kun­skap om hygien. Det måste till en förändring där ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi vill vara en del av den förändringen.

Vi verkar för branschen för tekniska installationer. Men för att utvecklingsländerna ska ha en chans att komma dit där vi är idag, måste vi först se till att de har rätt förutsättningar. Utan tillgång till rent vatten, värme/kyla, säker sanitet och fungerande elektricitet så kommer siffrorna snarare öka än att minska.

Vårt bidrag

Istället för att ge alla anställda på Installatörsföretagen julklappar, väljer vi att skänka pengar till ändåmål där de faktiskt gör skillnad. Det är dock viktigt att vår hjälp har en stark anknytning till våra verksamhetsområden, VVS- och elteknik.

Årets julklapp

I år går pengarna till en skola i Ghana som heter Tinas childcare Academy, som ligger i anslutning till barnhemmet som vi tidigare har skänkt pengar till.

Tack vare vårt bidrag kommer det att byggas fyra toaletter samt två urinoarer för att säkerställa säker sanitet för barnen. Det är många barn som samsas på liten yta och tack vare vårt tidigare bidrag har de redan tillgång till rent vatten.

Tillsammans kan vi göra skillnad.