Hoppa till innehåll

Karensdagen ersätts vid årsskiftet

Arbetsgivarfrågor

18 december 2018

Reglerna om karensavdrag håller på att anpassas inom kollektivavtalen, till följd av de förändringar som träder i kraft i sjuklönelagen vid årsskiftet. Samtliga överenskommelser kommer att undertecknas inom kort.

Reglerna om sjuklön och karensavdrag i Installatörsföretagens olika kollektivavtal håller för närvarande på att anpassas till förändringarna i sjuklönelagen som träder i kraft vid årsskiftet. Under årets sista veckor kommer samtliga överenskommelser att undertecknas, om inget nytt tillstöter, och reglerna i kollektivavtalen är därmed anpassade till karensavdraget i stället för karensdagsavdraget.

Vi rekommenderar dig som arbetsgivare att gå in kontinuerligt och titta här på hemsidan för närmare information, som vi publicerar så snart det är möjligt. Vi vill också påminna om att reglerna gäller sjukfall som påbörjas efter 1/1 2019 vilket torde påverka februarilönen först i de flesta fall.

Arbetsmarknad

Vi svarar på frågor inom arbetsrätt och kollektivavtal. Välkommen att kontakta oss!