Hoppa till innehåll

Behöver du en till i ditt team?

Utbildning och karriär

29 november 2018

Det behövs fler vägar in till elteknikbranschens yrken. Nu har du möjlighet att handplocka en person som har förutsättningarna för att bli en duktig elektriker eller tekniker – oavsett vad denne har för utbildning eller jobbat med tidigare.

Tanken är att du som är arbetsgivare ska kunna anställa den person som du bedömer har rätt förutsättningar för att kunna bli duktig inom just ditt yrke. Personen behöver inte ha någon yrkeserfarenhet eller utbildning från området, bara ett genuint intresse.

I upplägget, som vi kallar för Företagslärling, finns inriktningarna installationselektriker, teletekniker eller larm- och säkerhetstekniker.

Missa inte nästa tillfälle

I början av februari 2019 startar utbildningen för Teleteknikerna samt Larm- och säkerhetsteknikerna. Hösten 2019 har vi en ny start av utbildningen för Installationstekniker.

Räkna på din investering

För att du ska få en helhetsbild över investeringen som en företagslärling är har vi nu tagit fram en kalkyl. I kalkylen fyller du exempelvis i månadslön men även priset du kan fakturera dina kunder för din nya medarbetare.

Kort om hur det går till

Genom en välplanerad utbildning som varvar kurser vid EUU, Elteknikbranschens utvecklings- och utbildningscenter i Nyköping med yrkespraktik på arbetsplatsen, blir företagslärlingen en färdig och ECY-certifierad förstaårsmontör efter bara två år. Det enda förkunskapskravet är att den nya medarbetaren har ett slutbetyg från en gymnasieutbildning eller likvärdigt, och att yrkesnämnden ECY bedömer att personen kan tillgodogöra sig utbildningen.

>> Vill du veta mer? Läs här.

_________
Sidan innehåller en kalkyl för beräkning på investeringen av en företagslärling, för att kunna se den krävs inloggning. Logga in här.

Medlemsservice

Oavsett typ av fråga är du alltid välkommen att kontakta din företagsrådgivare.