Hoppa till innehåll

Hann du med GDPR?

GDPR

25 maj 2018

Den 25 maj 2018 trädde Dataskyddsförordningen GDPR i kraft. Vi har därför samlat information om GDPR, så att du som medlem ska kunna ta del av informationen på ett så smidigt sätt som möjligt.

Idag är dagen D här. Dagen som vi har fruktat och försökt rusta oss inför. Men Nina Burman-Lundin, arbetsrättsjurist och GDPR-expert på Installatörsföretagen, menar att även om lagen införs idag ska ni sitta lugnt i båten.

- Idag går GDPR skarpt, men det är långt ifrån alla som har hunnit med att GDPR-anpassa hela sin verksamhet. Fortsätt med det arbete som ni har påbörjat och ta gärna hjälp av de hjälpmedel som vi tillhandahåller.

Datainspektionen säger själva att mycket i den nya förordningen liknar de regler som fanns i personuppgiftslagen, PUL. Vår uppmaning till er är att alltid se till att ni har en laglig grund för de personuppgifter som ni behandlar. Här har vi samlat all information som vi tidigare skickat ut med anledning av GDPR, så att ni på ett så smidigt sätt som möjligt ska kunna anpassa er verksamhet efter reglerna.